Belangrijke informatie

Logo AnboVolgens de ANBO komen alternatieve woonvormen nu amper van de grond, omdat het ontbreekt aan financiering of een goede locatie. Ook de gemeentelijke procedures zijn ‘te stroperig’, zegt woordvoerder Renée de Vries. ,,Als een particulier een woongemeenschap wil laten bouwen, duurt het gemiddeld acht jaar voor deze er staat. Dat is veel te lang.’’

Ook het kabinet wil daar verandering in. Deze week bracht ze naar buiten dat ze – vanaf het voorjaar 2021– 164 miljoen euro beschikbaar stelt voor nieuwe vormen van wonen en zorg voor ouderen. Initiatiefnemers worden straks geholpen bij de financiering met garantiestellingen of leningen. Het kabinet verwacht dit jaar bijna tweehonderd plannen te ondersteunen, zoals de bouw van een hofje of de verbouwing van een oud schoolgebouw naar appartementen voor ouderen. ,,Mooi dat het kabinet geld uittrekt, maar zorg ook dat gemeenten meer en sneller gaan bouwen’’, zegt de ANBO.

Als een particu­lier een woongemeen­schap wil laten bouwen, duurt het gemiddeld acht jaar voor deze er staat  MAAR WOONGROEPLINDENKRUIS IS HET GELUKT!!!

PROFICIAT – BESTUUR WOONGROEP LINDENKRUIS EN MAASVALLEI

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *