Op 1 maart houdt deze website op te bestaan en wordt vervangen door een nieuwe site. Meer informatie hierover en de naam van de nieuwe website kunt u aanvragen bij info@woongroeplindenkruis.nl.

Banner Mestreech Mien stedsje

Mestreech mien stedsje

Parels in Maastricht

Myrna vertelt

Behalve tijdens mijn studietijd in Brussel heb ik mijn hele leven in Maastricht gewoond. Maastricht is echt mijn stad en graag vertel ik bezoekers over alle bijzondere pareltjes die ik ontdekt heb en graag bezoek.
Natuurlijk kennen we allemaal het Vrijthof, het stadhuis en de Sint Servaes, maar ken je ook de volgende Maastrichtse parels?

Maastrichtse parels “om de hoek”

Heel dicht bij ons appartementencomplex
Onder de Linde

Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur
Capucijnenstraat 98 6211 RT Maastricht
Steeds wisselende tentoonstellingen over hedendaagse kunst. Wat deze locatie echt een parel maakt? De gezellig binnentuin (de grootste openbare tuin in Maastricht!), waar je heerlijk Mediterraans en Midden-Oosters kunt eten ook al bezoek je het het museum niet. Mmm de antipasti schotel ….

Het Frontenpark
Frontenpark, Cabergerweg 6219 PE Maastricht
Op maar vijf minuten lopen van mijn appartement: het Frontenpark. Prachtige natuur, historische bastions en kazematten, mooie uitzichten… en dat alles heerlijk rustig.

Stoof
Capucijnenstraat 36a 6211 RR Maastricht
Een restaurant met alleen maar stoofgerechten uit de internationale keuken. “Cook slow, think smart” zeggen ze zelf. Natuurlijk ons Limburgse Zoervleis, maar ook bijvoorbeeld Fruits de Mer in Pernod. Lekker bij Stoof opeten of laten bestellen.

Huis in de Tuin
Misericordeplein 6211 SM Maastricht
Als onderdeel van het complex van het Klooster van de Zusters van de Miséricordede aan de kant van het Miséricordeplein ligt een huisje met uit de eerste helft van de 16e eeuw, ‘Huis in de Tuin’ of ‘Pesthuisje’ genoemd. Vroeger lag dit op het armenkerkhof in de tuin van het Capucijnenklooster. Op de begane grond zijn nog een oude tegelvloer, decoratief stucwerk en een schoorsteenmantel aanwezig. Deze laatste is versierd met een tegeltableau met een Calvariegroep, mogelijk van Johannes Aalmis.

Galerie Désirée Tonnaer
Capucijnenstraat 55 6211 RP Maasticht
Désirée beschouwt de natuur de leermeesteres der kunsten.  Zij wordt geïnspireerd door het prille leven dat zich ontwikkelt in de zaaddozen, het ontluiken van groei, het ontvouwen van bladeren en de pracht van de bloem in haar bijzondere rijke schoonheid. Werken van Désirée Tonnaer zijn veelal geplaatst in de openbare ruimte, maar ook opgenomen in vele particuliere collecties en in haar galerie.

 

Maastrichtse parels

17 rijksmonumenten in de Capucijnenstraat

In of bij de Capucijnenstraat bevinden zich 17 rijksmonumenten . De oudste uit de 16e eeuw en de meesten uit de 18e eeuw, maar ook enkele uit de 19e en 20e eeuw. Het gaat vooral om woonhuizen met een bijzondere gevel.

De meest bijzondere: