Op 1 maart houdt deze website op te bestaan en wordt vervangen door een nieuwe site. Meer informatie hierover en de naam van de nieuwe website kunt u aanvragen bij info@woongroeplindenkruis.nl.

Banner Twijfels

Twijfels

Twijfels? Ja, maar blij dat ik me ingeschreven heb!

Edith vertelt

Na mijn scheiding wilde ik het anders …, beter 

…, meer betekenisvol …, zonder financiële zorgen.

Foto Twijfels over wonen in Woongroep Lindenkruis

Twijfels, twijfels, twijfels 

Natuurlijk wilde ik ergens gaan wonen met eindelijk heel veel privacy, maar ik wilde ten slotte ook dat praatje met de buurvrouw, het gevoel ergens deel van uit te maken, een vanzelfsprekend ‘wij’-gevoel, iets voor een ander kunnen betekenen. Dan kom je vervolgens al snel op een woongroep uit. Ik stuitte uiteindelijk al na kort googelen op Woongroep Lindenkruis in mijn eigen oude buurt, het Statenkwartier.

Veel van wat er op de website van de woongroep stond sprak me heel erg aan. Maar ik twijfelde ontzettend. De woongroep is voor 55-plussers, maar de gemiddelde leeftijd is een stuk ouder leek me. Zou ik me daar met mijn 56 wel thuis voelen? Ik sta nog midden in mijn werkzame leven. Het onderwijs houdt je heerlijk jong, moet ik dan tussen de bejaarden?

Veel sprak ervoor:
Woorden als sprankelend en dynamisch op de website, een heel gezellige bijeenkomst voor mensen op de wachtlijst en bewoners die erg enthousiast waren over hun keuze.

Maar ik vond ook de nodige tegens:
Activiteiten die eerder bij een bejaardensoos thuishoren, de verplichting om lid te worden van een vereniging met alle kosten van dien, een jammer genoeg wel erg klein appartement en een lange wachtlijst.

Uiteindelijk heb ik me toch ingeschreven. Wie wil er niet in een gloednieuw gebouw wonen in een levendige straat in het centrum van Maastricht? En met een heel betaalbare huur! De wachttijden bij woningcorporaties zijn heel erg lang. Misschien kon ik via de woongroep wel eerder weer een eigen stekkie vinden, zonder financiële perikelen.

En dat is me gelukt!

Tevreden op mijn nieuwe stekje

Verbazingwekkend snel werd me een appartement met één slaapkamer aangeboden. En ik ben dik tevreden! Deelname aan een soepmiddag of een breiavond is natuurlijk niet verplicht. Ik heb erg leuke contacten met mijn buren, die me als ‘jonkie’ in de groep heel mooi welkom hebben geheten. Ja, ze zijn ouder dan ik, maar de meesten zijn nog jong van geest. Ik help hen hier en daar met Facetimen of de computer, zij delen veel van hun levenswijsheid en hebben alle tijd zich bezig te houden met alle praktische zaken rondom de woongroep. Dat ze zich daar soms enorm over kunnen opwinden, zal wel aan de leeftijd liggen. Ik moet daar wel om glimlachen.

Heel blij dat ik me door mijn twijfels niet tegen heb laten houden.

Edith